poniedziałek, 17 października 2011

Pochwała domowej granoli


Odkryłam ją niedawno,ale już pokochałam wraz z całą rodzinką.Robiłam  już kilka razy i jestem zachwycona. Przepis wzięłam z tego bloga.
Podeszłam do sprawy nieco eksperymentalnie-mieszkam w małej miejscowości i byłam ciekawa ile z tych egzotycznych dla mnie produktów uda mi się kupić.


Postanowiłam nie korzystać z oferty marketów i ich działów z żywnością "bio".\, wyruszyłam do jedynego znanego mi sklepu zielarskiego w okolicy.


Jak się okazało moje obawy były na wyrost.Kupiłam jednego dnia i w jednym miejscu wszystko.największy problem stanowiło to:


Ale jak się okazało kilka dni później -wszystko się da :]. ( nawiasem mówiąc syrop z agawy jest bardzo smaczny,słodki-ale bez przesady).

Tak więc smacznego-jesli nie dla zdrowia to dla smaku.Bo naprawdę warto! A teraz poklikam w poszukiwaniu innych wersji granoli ;]

buziaki An

12 komentarzy:

  1. Granola - mniami :) Mam szczęście, że siostrzyczka moja na swoim blogu jakiś czas temu wrzuciła przepis na granole i to była moja pierwsza i jedyna jak na razie :) Przypomnialaś mi, że trzeba by powtórzyć- bo te śniadanka byly niezapomniane :)
    Fajnie, że udało Ci się wszystko kupić. Bo czasem trudno u nas o niektóre składniki z blogowych przepisów :)
    Smacznego zyczę!

    OdpowiedzUsuń
  2. podejrzałam składniki - WOW! to musi być niesamowite doznanie dla kubków smakowych :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Pysznosci. Koniecznie musze spisać przepis i wypróbować. Pozdrawiam! Iza

    OdpowiedzUsuń
  4. polecam,ja już bez niej żyć nie mogę :p


    Kochana a podasz adres bloga Siostry-ja tez wypróbuję;]

    OdpowiedzUsuń
  5. Ja to teraz na sniadanko serwuje sobie przeciery owocowe z siemieniem lnianym, pestkami slonecznika i kielkami pszenicy. Wyglada paskudnie, ale jest zdrowe i smaczne :)

    OdpowiedzUsuń
  6. Robilam cos podobnego a mianowicie crunchy :D Polecam polecam :) Syrop z agawy hmm musi byc pyszny, pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń
  7. no u mnie na wsi na bank nie kupię takich składników, ale przy najbliższej wyprawie do miasta na bank składniki nabędę! musze spróbować, tym bardziej, że my uwielbiamy takie sniadanka!

    OdpowiedzUsuń
  8. A proszę bardzo :)
    http://fantazjemagdyk.blogspot.com
    pozdrawiam :*

    OdpowiedzUsuń
  9. Oj lubię takie płatki :) choć sama nigdy nie robiłam ;)
    Pozdrawiam :)

    OdpowiedzUsuń
  10. o jakieś nowe pyszności, nie znam tego kompletnie , więc muszę przejrzeć dokładnie przepis , piękne zdjęcia :)pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń
  11. Oj tak, domowa granola to jest to. Nie dość, że dobrze wiesz co kryje się w składzie to za każdym razem możesz przygotować ją z nieco innych składników = nie zanudzać kubków smakowych ;)

    OdpowiedzUsuń
  12. cudowne pierwsze zdjęcia An! :*****

    OdpowiedzUsuń